Blog

Nyhetsbrev #226, Tekniksprånget – betald praktik för blivande ingenjörer.

14 oktober 2021,   By ,   0 Comments
För att skapa en hållbar framtid behövs innovativa lösningar. Nyckelpersoner i denna förändring är ingenjörer. Trots att det är ett brett yrke med goda möjligheter till jobb tvekar många unga att välja en högre teknisk utbildning. Det vill Tekniksprånget ändra på. Genom Tekniksprånget kan gymnasiestudenter få betald praktik som ingenjör innan val av högre utbildning.

 

Tekniksprånget är ett nationellt praktikprogram som erbjuder gymnasiestudenter fyra månader betald praktik som ingenjör. Flera hundra av Sveriges största arbetsgivare deltar och erbjuder en unik chans att testa ingenjörsyrket innan vidareutbildning, en bra merit till CV:t och värdefulla kontakter i näringslivet. Ansökan är öppen mellan 16 oktober och 6 november för praktik till våren.

 

 

Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien med syfte att inspirera fler unga att välja en ingenjörsutbildning. Majoriteten av de som söker är tveksamma till en ingenjörsutbildning men efter praktiken vill 8 av 10 bli ingenjör, hälften av dem är kvinnor.

För bra för att vara sant? Inte alls. Hela 5000 praktikanter runt om i Sverige har redan deltagit. Nu har era avgångselever chansen!

Vem kan söka? Personer under 21 år som läst NA eller TE
När? Ansök mellan 16 oktober – 6 november
Var? Ansökan sker på www.teknikspranget.se

Vill er skola ha information från en tekniksprångare? Läs mer här >>

 

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn