Blog

Nyhetsbrev #228, Fastighetsbranschen – En bransch som ständigt växer!

26 oktober 2021,   By ,   0 Comments
Fastighetsbranschen står inför omfattande förändringar. Stora pensionsavgångar, nya tekniska kompetenskrav, nya energimål och tillväxt gör att branschen behöver rekrytera och det finns karriärmöjligheter inom alla områden.

 

För att möta kompetensbehovet och öka branschens synlighet lanserade Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd (FU) en ny branschplattform, Jobba-i-fastighetsbranschen.se

Målgruppen för sajten är studenter, arbetssökande och studie- och yrkesvägledare.
Här kan man hitta information och nyheter om branschen, utförliga beskrivningar om branschspecifika yrkesroller, yrekesrollsfilmer, lista på arbetsgivare och en sökfunktion för att hitta rätt utbildning baserad på nivå och ort.

 

Material för Studie- och yrkesvägledare

Följande gratismaterial finns att beställa i fysisk form på Utbudet.
 

Fastighetsbranschen är en framtidsbransch! Här finns yrken på alla nivåer på karriärstegen. Du kan jobba som fastighetsvärd, fastighetsskötare, fastighetstekniker, fastighetsingenjör och fastighetsförvaltare och till dessa yrken kan du läsa både på gymnasiet, yrkeshögskolan och på universitet/högskola. Och fastighetsbranschen har ett ständigt rekryteringsbehov. I det här häftet kan du läsa mer och hitta ditt framtida jobb.

 

 

Som en del av den nya satsningen har FU tillsammans med flera andra aktörer inom branschen har tagit fram 5 starka skäl för att jobba inom fastighetsbranschen.
För dig som är studie- och yrkesvägledare finns de sammanfattade i en broschyr som går att beställa kostnadsfritt på Utbudet.se

 

Webbinarium:

Reskill & upskill – Hållbarhets- och
trygghetsfrågor i fastighetsbranschen

 

Hållbarhets- och trygghetsfrågor blir allt viktigare inom fastighetsbranschen. Det framgår inte minst av FUs senaste kompetensbehovsundersökning från våren 2021 som visar att fastighetsbolagen behöver stärka kompetensen inom bland annat energieffektivisering och trygghetsfrågor.

Under webbinariet får vi lyssna till två fastighetsbolag som ger sin bild av utvecklingen och behovet av kompetensutveckling inom dessa områden i sina respektive bolag.

Talare: Rebecca Lindqvist, utvecklingsledare på Bostadsbolaget i Göteborg Jonas Tannerstad, chef el och automation på Örebrobostäder

Målgrupp: Utbildningsanordnare/elever samt anställda inom branschen

 

 

Följ oss på sociala medier:

Facebook
LinkedIn
Instagram
Twitter