Blog

Nyhetsbrev #229, Din hjälp i yrkesvägledningen!

02 november 2021,   By ,   0 Comments
Framtid.se är Sveriges största webbsida med information om olika yrken och branscher. Här görs 5,5 miljoner besök och 35 miljoner sidvisningar varje år och över 2.000 olika yrken presenteras inom 24 branscher. Våra yrken beskrivs tillsammans med bland annat lönenivå, jobbstatus baserat på antal jobbannonser och exempel på lämplig utbildningsväg till yrket.

Din hjälp i yrkesvägledningen!

Webbsidans besökare finns representerade både hos framtidens medarbetare, som planerar för fortsatta studier och framtida yrkesval, men även yrkesverksamma som söker nya karriärvägar.

Katalogen skickas, tillsammans med GymnasieGuiden, adresserad direkt hem till landets 15-åringar, deras föräldrar samt SYV på landets skolor i totalt ca. 120.000 ex. inför gymnasievalet.

Vi ser landets studie- och yrkesvägledare som en mycket viktig målgrupp och därför bygger vi nu en avdelning med tips och råd för SYV i sitt vägledningsarbete.

Under hösten/vintern kan du hålla extra koll efter den avdelning på Framtid.se som vi kallar ”FramtidsGuiden” – Den kommer som eget menyval och vi börjar med nivån för tips och råd inför gymnasievalet.

Vi ses på Framtid.se!

Ny katalog ute nu!

GymnasieGuiden är både katalog och webbsida. Katalogen har precis skickats adresserad direkt hem till landets 15-åringar och deras föräldrar, men naturligtvis även till SYV på landets skolor.

Har du elever på skolan som är 14 eller 16 år, men går i åk. 9, så kan du beställa extra kostnadsfria exemplar till eleverna här >>

PS. Hoppas du gillar och har nytta av den affisch vi skickade med katalogen. Om du inte fick den, maila till info@framtid.se så skickar vi kostnadsfritt.

 

FrågaSYV.se – vägledning på nätet och digitalt verktyg!

Publik webbsida
FrågaSYV.se är en webbsida där vi svarar på allmänhetens frågor om studie- och yrkesvägledning. Våra examinerade vägledare besvarar ca 6.000 vägledningsfrågor varje år.

Digitalt vägledningsverktyg
FrågaSYV erbjuds även som internt vägledningsverktyg, för utökad dialog mellan SYV och elever, på skolan. Systemet erbjuder fråga-/svar dialog, möjlighet att boka personligt möte, tester, tillgång till vägledningsverktygets dokumentarkiv med information och länkar inför studie- och yrkesval etc.

Studie- och yrkesvägledning på entreprenad
FrågaSYV erbjuder även studie- och yrkesvägledning för skolor som saknar studie- och yrkesvägledare eller där befintlig SYV önskar tillfällig hjälp med svar på vägledningsfrågor.

Kontakta oss på info@framtid.se vid intresse och kostnadsförslag gällande abonnemang för det digitala vägledningsverktyget och/eller vägledning på entreprenad.

 

Läs mer om oss och våra kanaler:
Framtidsutveckling.se