Blog

Nyhetsbrev #232, Upptäck, utforska och prova på yrken!

26 november 2021,   By ,   0 Comments

Den 10–12 maj erbjuder vi dig och dina elever att gratis få besöka Yrkes-SM i Växjö. Här får ni möjlighet att upptäcka, utforska och prova på olika yrken.

 

 

 

En helt unik chans för dina elever att få information och inspiration inför sitt framtida studie- och yrkesval. Ni kan på nära håll följa när Sveriges yrkesskickligaste ungdomar gör upp om SM-titeln inom ett 60-tal yrken. Välkommen till Yrkes-SM – Sveriges jobbigaste evenemang.

10–12 MAJ 2022 ARENASTADEN VÄXJÖ
Läs mer om Yrkes-SM här >>

 

 

Final i Yrkeskampen på Yrkes-SM

Yrkeskampens final sker under Yrkes-SM. Eleverna kommer att tävla mot varandra i 5 praktiska moment som har koppling till de 12 yrkesprogrammen. Boka in den 11 maj 2022 för att heja på alla de 15 klasserna som deltar i Yrkeskampens final där vinnarna tar hem segerchecken på 10 000 kr till klassen.

Yrkeskampen är en tävling för klasser i årskurs 8 med syftet att synliggöra yrkesutbildningar samt inspirera elever och väcka tankar om framtida utbildnings- och arbetsmöjligheter. Tävlingen är inriktad på yrkesrelaterade frågor och fysiska ”prova på”- uppgifter med utgångspunkt i de gymnasiala yrkesutbildningar som erbjuds i Sverige. Tänk ”Vi i femman” – fast om yrken och yrkesval!