Blog

Nyhetsbrev #233, Världens viktigaste bransch!

01 december 2021,   By ,   0 Comments
Utan VVS funkar inte din vardag eller samhället. Rent vatten och värme behövs i våra bostäder, skolor, arbetsplatser och sjukhus. VVS-branschen är att bra val för den som vill ha möjlighet att både jobba och plugga vidare efter gymnasiet.

 

 

Utbildningen till VVS-montör är så mycket mer än tre år på gymnasiet, efter skolan ska eleven bli anställd som lärling på ett företag och där fortsätter utbildningen i två år. För att bli certifierad måste man klara branschprovet som testar av både de teoretiska och praktiska kunskaperna.

Läs mer om utbildningen här >>

 

Ambassadörer visar vägen – Kontakta gärna!

Elever är de som bäst kan berätta hur det är att gå en utbildning, vad de gör på skolan och vilka framtidsplaner som finns. Därför har vi satsat på att elever på VVS- och fastighetsprogrammet blir ambassadörer som hjälper till att lyfta utbildningen, branschen och sin egen skola. Det här läsåret har vi 25 ambassadörerna på skolor från Ystad till Piteå. På vvsyrken.se/ambassadorer finns information vilka de är och hur du kommer i kontakt med dem.
 

Se filmen med Maja som valde att plugga till VVS-montör för att det är kul, varierande och kreativt.
 

Skolor som ger det lilla extra

 

Att välja rätt skola är lika viktigt som att välja program på gymnasiet. För elever som vill läsa på VVS- och fastighetsprogrammet har vi gjort det enkelt – VVS-college är skolor som ger eleverna den kunskap som företagen behöver. Läs om VVS-college och vilka skolor som är godkända. Klicka här >>
 

Årets vinnare i VVS-hjältarnas tävling 2021!

 

Efter rekordmånga bidrag är nu årets tävling VVS-hjältarna avslutad. Tävlingsuppgiften bestod i att prioritera vattenresurser efter ett förödande meteoritnedslag och bestämma vilka delar i samhället som har störst behov av vatten.

Vinnarnas bidrag hittar du här >>

 

Mer information:

 

På VVS-branschens yrkesnämnds hemsida vvsyn.se har vi information om utbildning och yrken och annat som är bra att ha som studie- och yrkesvägledare.
På vår hemsida vvsyrken.se finns intervjuer och filmer om branschen och våra yrken. Sidan vänder sig till främst till elever som ska välja gymnasieprogram.

Besök våra sociala medier
Instagram
Facebook
LinkedIn

Kontakta oss om du har frågor om utbildningarna och våra yrken!
08-564 854 30 eller kontakt@vvsyn.se