Blog

Nyhetsbrev #240, Digitalt möte om en annorlunda PRAO 8:e februari klockan 10-12

31 januari 2022,   By ,   0 Comments
Välkommen till en timme av konkreta verktyg för hur du kan lägga upp praon i vår på din skola med hjälp av E-kampen. Vi ser fortfarande att begränsningar och restriktioner gör att vi behöver hitta andra och nya vägar till att ge eleverna de erfarenheter, kunskaper och insikter som praon ska ge.

 

E-kampen, där eleverna i årskurs 7–9 får testa, träna och tävla i entreprenörskap.

 

Digitalt möte om en annorlunda PRAO 8:e februari kl. 10-12

Välkommen till en timme av konkreta verktyg för hur du kan lägga upp praon i vår på din skola med hjälp av E-kampen.

Vi ser fortfarande att begränsningar och restriktioner gör att vi behöver hitta andra och nya vägar till att ge eleverna de erfarenheter, kunskaper och insikter som praon ska ge.

Med E-kampen får eleverna i praktiken skapa sig sin egen arbetserfarenhet genom att skapa ett eget företag under 2 dagar. I övningen utgår vi från elevens egna idéer, intressen och drivkrafter.

Vi kommer att gå igenom hur E-kampen går till och hur du konkret kan lägga upp det på din skola!

 

Anmäl dig här >>

 

Filmer, workshop och tidsplan!

Enklare kan det inte vara! E-kampen ger dig ett färdigt upplägg och material på hur du kan jobba med entreprenörskap i skolan. På ekampen.se finns material tillgängligt när du kostnadsfritt registrerar dig och din skola.

 

6 affärstyper.
 

Hela skolans ansvar, hur?

Många skolor vill jobba mer ämnesövergripande. Flera letar efter effektiva och bra vägar att hela skolan jobbar med SYV och framtidsfrågor.

E-kampen är ett stimulerande och motiverande sätt att involvera fler på skolan i SYV-arbetet i kombination med entreprenöriellt lärande.

I E-kampen får eleverna i praktiken testa på att driva ett företag under 2 dagar. Lärarna agerar här coacher och stöd i eleverna process att förverkliga sin idé och driva sitt företag. Nu får eleverna möjlighet att utveckla sina entreprenöriella kompetenser som så väl behövs på en framtida arbetsmarknad.

 

 

Vinn 30 000 till er skola

Om man vill så kan man även tävla i E-kampen och det är enkelt!

Låt eleverna spela in en kort video om vad de gjort och lärt sig i sitt företagande i E-kampen. Här får elever tillfälle till en extra morot som en belöning för sitt engagemang, sitt teamwork och sin förmåga att omsätta sin idé i praktiken.

I materialet finns även tydliga instruktioner på hur se ska bygga sin presentation förstås!

 

Konsten att göra en bra pitch.
 

Kontakt
Mia Carlén, Projektledare E-kampen
Mia.carlen@e-kampen.se
0708-826367
www.ekampen.se

Facebook
 

 

E-kampen drivs av föreningen STARTcentrum Social Impact. Initiativtagare och aktiv partner till konceptet är Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). E-kampen finansieras av Skolverket och Hakon Swensonstiftelsen och är kostnadsfritt för alla grundskolor i Sverige.