Blog

Nyhetsbrev #260, En smällkall vinter lamslår samhället – Nu måste vattnet och värmen fixas

07 september 2022,   By ,   0 Comments
En riktigt kall vinter med en ordentlig snöstorm har lamslagit samhället. – 40 grader celsius har uppmätts och saker har börjat gå sönder. Vägarna till samhället är avstängda på grund av halka och mycket snö.

I höst kan elever i åk 7–9 vinna 10 000 kronor till klasskassan genom att tävla med VVS-hjältarna.

Eleverna får välja en byggnad som t.ex. en skola, en vårdcentral eller ett äldreboende där det inte finns vatten eller värme. De får ta reda på vad konsekvenserna blir av uteblivet vatten, värme och avlopp under en längre tid i byggnad och hur vatten och värme kommer i huset.

Läs mer om tävlingen här >>

 

Hjälp till att fixa huset

I ett hus finns massor av VVS så vi kan duscha, laga mat och värma oss när det är kallt. Men ibland går saker sönder och måste fixas. Kan du hitta felen och lösa problemen? Testa din förmåga att problemlösa och hur det är att vara en VVS-montör genom att fixa problemet i VVS-huset!

Testa din förmåga >>

 

 

Lektioner om vatten för mellan- och högstadiet

VVS-hjältarna är ett skolmaterial med tillhörande aktiviteter för mellanstadiet och högstadiet. Lektioner och aktiviteter fokuserar på något som många tar för givet: värme, vatten och avlopp. Eleverna får reflektera kring vanor och teknik som bidrar till en hållbar utveckling och ger kunskap om hur vi alla kan bidra till att de Globala målen uppnås.

Till VVS-hjältarna >>

 

Mer information:

På VVS-branschens yrkesnämnds hemsida har vi information om utbildning och yrken och annat som är bra att ha som studie- och yrkesvägledare.
På vår hemsida vvsyrken.se finns intervjuer och filmer om branschen och våra yrken. Sidan vänder sig till främst till elever som ska välja gymnasieprogram.

 

Besök våra sociala medier

Facebook
Instagram
 

Kontakta oss om du har frågor om utbildningarna och våra yrken!
08-564 854 30 eller kontakt@vvsyn.se