Blog

Nyhetsbrev #309, Låt eleverna uppleva och prova på ett 50-tal yrken!

25 oktober 2023,   By ,   0 Comments
Yrkes-SM är Sveriges största satsning för yrken och yrkesutbildningar och erbjuder en unik möjlighet för elever att upptäcka och utforska gymnasiala yrkesprogram och prova på yrken. Yrkes-SM 2024 går av stapeln på Tingvalla Sportcenter i Karlstad, Värmland mellan den 23–25 april 2024.

 

LÅT ELEVER UPPLEVA OCH PROVA PÅ ETT 50-TAL YRKEN!

 

 

Inspirera och informera om yrken och yrkesval

Ett besök på Yrkes-SM kan motiveras genom mål i Läroplanen 2022 (Lgr22) som syftar till att ge eleverna underlag för sin fortsatta utbildning och information om gymnasiala utbildningar. Vi har tagit fram material att använda före, under och efter besöket, för att väcka tankar och funderingar kring gymnasievalet och framtiden och för att jobba med värderingar och attityder kring olika yrken. Materialet hittar du här: Förbered dina elever

Ett svenskt mästerskap i yrkesskicklighet

Under Yrkes-SM pågår tävlingar inom en rad yrken, med tävlande från norr till söder. Under hösten pågår uttagningstävlingar för fullt och kanske kommer ungdomar eller elever från din kommun att vara med och göra upp i medaljstriden i april 2024. Är du nyfiken på hur tävlingarna går till? Läs mer här.

 

 

Under tre dagar samlas ett 50-tal yrken under ett och samma tak med syfte att kora nya mästare i yrkesskicklighet, informera om yrken och yrkesprogram och inspirera i framtida studie- och yrkesval. Yrkes-SM är öppet för alla och kostnadsfritt att besöka.

Vilken åttondeklass vinner Yrkeskampen? 

Yrkeskampen är en tävling i praktisk yrkeskunskap för elever i årskurs 8 som syftar till att väcka tankar och dialog om yrken, framtid och yrkesval. Yrkeskampen lockade under 2023/2024 över 16 000 åttondeklassare. Vilken klass som vinner den nationella finalen återstår att se när Yrkeskampen avgörs den 24 april under Yrkes-SM i Karlstad. Läs mer om Yrkeskampen

 

 

Läs mer och boka ert besök på Yrkes-SM 2024 redan idag >>