Blog

Nyhetsbrev #314, Material om VVS för elever och studie- och yrkesvägledare

05 december 2023,   By ,   0 Comments
Det finns en hel del material om VVS för både elever, lärare och studie- och yrkesvägledare. Här kommer tips för dig som vill veta mer om VVS-branschen och vilken nytta den gör i samhället. 

 

En bra utbildning med många möjligheter

Den 23 november genomfördes ett webbinarium om VVS- och fastighetsprogrammet. Branschrepresentanter från samtliga inriktningar på programmet deltog och berättade om de möjligheter utbildningen ger, både i skolan och efteråt. Som en panelmedlem sa – VF är som ett smörgåsbord av utbildningar. Visst du att på inriktning VVS kan eleverna på vissa skolor få dubbla yrkesutgångar, t.ex. kan VVS kombineras med sprinkler eller industrirör.

Här nedan kan du se webbinariet och även ladda ner presentationen.

Klicka här!
 

 

VVS-hjältarna – ett utbildningsmaterial för grundskolan

 

 VVS-hjältarna är ett skolmaterial med tillhörande aktiviteter för mellanstadiet och högstadiet. Lektioner och aktiviteter fokuserar på något som många tar för givet: värme, vatten och avlopp. Eleverna får reflektera kring vanor och teknik som bidrar till en hållbar utveckling och ger kunskap om hur vi alla kan bidra till att de Globala målen uppnås.

Nyligen genomfördes årets tävling och du kan se de vinnande bidragen på hemsidan. VVS i huset är också ett interaktivt sätt för elever att upptäcka var i husen det finns VVS och de får vara med och lösa olika VVS-problem.

Besök VVS-hjältarna och VVS i huset, klicka här >> 

 

Hur funkar värme och vatten?

För att kunna berätta och sprida kunskap om hur viktigt det är med VVS för att människor ska må bra och samhällen ska fungera jobbar vi även med filmer. Till filmerna finns lärarhandledning med tips om frågor och uppgifter till eleverna. Vi har filmer som handlar om rent vatten, vad värme är, hur uppvärmning fungerar och vad vi kan göra för att vara rädda om miljön och klimatet.

Filmerna finns på vår Youtube-kanal, och på hemsida. 

 

De bästa ambassadörena!

 

De som allra bäst kan berätta om VVS- och fastighetprogrammet, hur det är att gå där, vad man kan göra efter plugget och möjligheter som finns är så klart elever som går utbildningen. Vi har 22 ambassadörer som just nu är elever på VF och vi har samlat deras tankar i en kort film. Den kan du se här >> och på vvsyrken.se kan du se alla ambassadörer och hur du kan komma i kontakt med dem, klicka här >> 

 

Mer information

På VVS-branschens yrkesnämnds hemsida har vi information om utbildning och yrken och annat som är bra att ha som studie- och yrkesvägledare. På vår hemsida vvsyrken.se finns intervjuer och filmer om branschen och våra yrken. Sidan vänder sig till främst till elever som ska välja gymnasieprogram.

Besök vårt Instagram

Kontakta oss om du har frågor om utbildningarna och våra yrken!
08-564 854 30 eller kontakt@vvsyn.se