Blog

Nyhetsbrev #322, Hos oss är vardagen viktig!

23 februari 2024,   By ,   0 Comments
Region Stockholm är en av Sveriges största arbetsgivare med 47 000 medarbetare och ett hundratal olika yrken. Som medarbetare hos oss får du ett betydelsefullt jobb där du kan göra skillnad för många människor. Vi arbetar med hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och kulturliv, varje dag, dygnet runt.

 

De flesta hos oss jobbar inom hälso- och sjukvården men här finns även yrkesroller som ekonomer, samhällsplanerare, kommunikatörer, ingenjörer, jurister och många fler.

På vår nya webbplats kan du läsa mer om Region Stockholm som arbetsgivare, vad vi står för, våra förmåner och vad vi erbjuder. Klicka här för att läsa mer >>

Nyfiken på hur det är att jobba i Region Stockholm?

På vår webbplats kan du även ta del av yrkesfilmer med våra medarbetare.

En av våra medarbetare är Jojje, ambulanssjukvårdare, som här berättar om sitt jobb. Klicka här för att starta filmen >>

Se fler yrkesfilmer med våra medarbetare som berättar om sina jobb. Klicka här >>
 

Varje sommar erbjuder vi sommarjobb till unga som är skrivna i Stockholms län. Syfte är att ge unga en chans att få arbetslivserfarenhet samt en inblick i våra arbetsplatser och vad vi gör. De som kan söka sommarjobb i år ska vara födda 2005, 2006 eller 2007. Ansökningsperioden är 1 mars till och med 24 mars 2024.

Sommarjobben pågår två till fyra veckor och finns inom vård, administration och vaktmästeri. Jobben lottas för att ge alla samma chans till ett jobb. Ungdomar med funktionsnedsättning är en prioriterad grupp.

Här kan du läsa mer om våra sommarjobb här >>

Ladda ned årets sommarjobbaffisch >>

Se film med Ella som sommarjobbade på Södertälje sjukhus förra året, klicka här >>

Här finns fler filmer med våra sommarjobbare. Klicka här >>
 

Prao ger en inblick i hur det är att jobba inom vården
Region Stockholm erbjuder prao inom vården för de som går i årskurs 8 eller 9 och bor i Stockholms län. Praoplats bokas via skolans studie- och yrkesvägledare eller mentor. Under praon får man följa arbetet på en arbetsplats, oftast på en avdelning på ett sjukhus eller en vårdcentral. En handledare finns som stöd under hela praoperioden.

För studie- och yrkesvägledare: Läs mer om prao här >>

För unga: Läs mer om prao i Region Stockholm här >>

 

Kampanjer i sociala medier
Inför gymnasievalet och högskolevalet, vår och höst, genomför Region Stockholm sponsrade kampanjer i sociala medier. Syftet är att inspirera unga och attrahera till att de väljer utbildning och yrken inom hälso- och sjukvården. Kampanjerna riktar sig främst till unga på kanalerna TikTok och Snapchat. På Facebook och Instagram vänder vi oss till föräldrar samt vuxna som funderar på att göra en karriärväxling.

 

Saco studentmässa och jobbmässan Bazaren
Region Stockholm medverkar på Saco studentmässa för att inspirera gymnasieelever att välja utbildning och yrken inom hälso- och sjukvården. Här berättar vi även om Region Stockholm som en framtida arbetsgivare. Våra ambassadörer från hälso- och sjukvården berättar om sina jobb och vi har även informationsmaterial om olika yrken.

På Bazaren, en av Sveriges största jobbmässor, medverkar Region Stockholm för att berätta om möjligheterna att jobba i Region Stockholm.

 

Region Stockholm finns med i Framtidsvalet
Även i år är Region Stockholm med i Framtidsvalet Stockholms län samt på Framtidsvalets webbplats, klicka här >>

 

Följ oss i sociala medier:

Facebook
Instagram