Blog

Nyhetsbrev #326, Här syns och hörs plåtslagarna!

20 mars 2024,   By ,   0 Comments
*|MC:SUBJECT|*Här syns och hörs plåtslagarna!

View this email in your browser

Här syns och hörs plåtslagarna!

Vi erbjuder information och inspiration kring yrket byggnadsplåtslagare i en mängd olika kanaler. Plåtslageriinriktningen på gymnasiet är en säker väg till jobb och ett yrke som bjuder på frihet, problemlösning och mycket att vara stolt över.

En podd om plåt!
Plåtslagareleven Elisia och unga plåtslagaren Hugo berättar om varför de valde att bli plåtslagare, vad de gör under utbildningen och i yrket. Och vad det är som gör att de älskar sitt jobb! Lyssna här >>

Elisia
”Man får verkligen använda hjärnan och tänka utanför boxen.” 
”Det är en lättnad att veta att det kommer att finnas jobb.”

Hugo
”Vill man ha en utmaning så är plåtslageri rätt yrke. Man behöver inte vara stor och stark, men måste vilja lära sig nya saker.” 
”Jag älskar det jag gör och vill gärna visa upp det!”

Ny butik för profilprodukter
För att göra det lätt att profilera sig, sprida information om plåtslagareyrket och skapa samhörighet, så har vi startat Plåt & Ventbutiken. Det går bra att beställa färdiga paket eller enstaka produkter till en elev eller använda som giveaways vid skolbesök och öppet hus. Produkterna är framtagna för att de ska kunna användas under utbildningen och i yrket, exempelvis: vattenflaska med lock som kan öppnas med en hand, öronproppar, kepsar, multiwear, funktionell sportväska och t-shirts i 100% bomull. Vid uppstart på inriktningen plåtslageri får alla nya elever ett start-kit från branschen som en välkomstgåva. Till butiken >>

Platslagare.nu en samlingsplats 

platslagare.nu har vi samlat all information om vad en plåtslagare gör, hur lönen och karriären kan se ut och vilka gymnasieskolor som erbjuder inriktning plåtslageri på Bygg- och anläggningsprogrammet. Här finns även filmer, poddavsnitt och en discord-kanal där ungdomar kan ställa frågor om yrket.

  • – Det är viktigt för oss att finnas i de kanaler där ungdomarna vistas naturligt och vi tror på att låta andra unga i branschen prata om utbildningen och yrket, säger Kaveh Nowroozi, projektledare på Plåt & Ventbyrån. 

Den 23-25 april tävlar landets bästa plåtslagare i Yrkes-SM

Av 101 deltagande plåtslagarelever har nu de 6 bästa sållats ut och får göra upp om medaljerna i SM-finalen. Vem som blir Sveriges bästa unga plåtslagare 2024 kommer att avgöras under Yrkes-SM på Tingvalla sportcenter i Karlstad den 23–25 april 2024. Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset för, och rekryteringen till, yrkesutbildningar överlag. I vår monter pågår både SM-final och olika prova-på-aktiviteter för besökande ungdomar. Läs mer på platslagare.nu och yrkessm.se.

För mer information:
Kaveh Nowroozi, projektledare  Plåt & Ventbyrån
073-729 12 81, kaveh.nowroozi@platventbyran.se

YouTube

Instagram

Facebook

WebsiteSprid gärna till dina kollegor, de kan också få Nyhetsbrevet framåt genom att registrera sin e-post under Nyhetsbrev på www.syv.nu.

Copyright © 2024 Skolsamverkan.se, All rights reserved.

Our mailing address is:
niklas@skolsamverkan.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

SYV.nu


This email was sent to *|EMAIL|*

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*