Blog

Nyhetsbrev #327, Tekniksprånget – betald Praktik Som Ingenjör. Ansökan Öppnar 16 April!

03 april 2024,   By ,   0 Comments


*|MC:SUBJECT|*

Betald praktik som ingenjör. Ansökan till hösten öppnar 16 april!

View this email in your browser

Tekniksprånget – betald praktik som ingenjör. Ansökan till hösten öppnar 16 april!

För att skapa en hållbar framtid behövs innovativa lösningar och ingenjörer spelar en nyckelroll i denna omställning. Ingenjörsyrket är ett riktigt framtidsyrke, både för den som ska ut i arbetslivet och för hela världens utveckling. Genom Tekniksprånget kan gymnasiestudenter testa ingenjörsyrket i praktiken, skaffa sig tidiga meriter och en målbild för sina studier – samtidigt som de får betalt. Under 2024 breddar Tekniksprånget målgruppen så att även ekonomielever kan söka.

Tekniksprånget är ett nationellt praktikprogram som erbjuder gymnasiestudenter fyra månader betald praktik som ingenjör. Det är en unik chans att testa programmering, byggteknik, produktdesign och allt annat som ryms inom ingenjörsyrket innan vidareutbildning. Det ger en utmärkt merit till CV:t och dessutom värdefulla kontakter i näringslivet.

Ansökan sker mellan 16 april – 6 maj för praktik till hösten.

Tekniksprånget drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien med syfte att inspirera fler unga att välja en ingenjörsutbildning. Majoriteten av de som söker är osäkra på vad en ingenjörsutbildning innebär, men efter praktiken vill 8 av 10 bli ingenjör – hälften av dem är kvinnor. 220 arbetsgivare inom alla tänkbara delar av ingenjörsyrket och i Sveriges samtliga regioner deltar. Nästan 7000 praktikanter har redan tagit språnget. Nu har era avgångselever chansen.

Ansökan  

Vem kan söka? Personer under 21 år som läst NA, TE eller EK, eller motsvarande
När? Ansök mellan 16 april och 6 maj
Var? Ansökan sker på www.teknikspranget.se

Material, information och inspiration till er skola?  

Ta chansen att få besök av en livs levande tekniksprångare på er skola. Hör av er så hittar vi någon som vill berätta om sin praktik för era elever. Och beställ gärna affischer och flyers så skickar vi! 

Klicka här för att läsa mer och beställa >> eller maila: teknikspranget@iva.se

Har du övriga frågor om praktiken eller hur man söker vänligen kontakta oss via email på tspraktikant@iva.se.

Information för skola och SYV, klicka här >>

Kontakt
teknikspranget@iva.se
www.teknikspranget.se

Facebook

LinkedIn

YouTube

Instagram

TikTok

Om Tekniksprånget
Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen, satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar. Sedan 2012 har Tekniksprånget haft 27 000 sökande och förmedlat praktik till ca 6000 ungdomar. Syftet med Tekniksprånget är att inspirera unga i hela Sverige till att läsa en högre teknisk utbildning genom att ge en tydligare målbild av vad ingenjörsyrket kan innebära. Över 200 arbetsgivare medverkar i projektet och erbjuder praktikplats på över 100 orter runt om i Sverige. Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) har, på uppdrag av Skolverket, drivit projektet under många terminer och vi ser att det fungerar!

Sprid gärna till dina kollegor, de kan också få Nyhetsbrevet framåt genom att registrera sin e-post under Nyhetsbrev på www.syv.nu.

Copyright © 2024 Skolsamverkan.se, All rights reserved.

Our mailing address is:
niklas@skolsamverkan.se

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

SYV.nuThis email was sent to *|EMAIL|*

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*