Blog

Nyhetsbrev #52, Ekonomipejl

19 oktober 2017,   By ,   0 Comments
BOKA DIN EKONOMIFÖRELÄSNING REDAN IDAG!

Vi vill att alla tidigt ska få möjligheten att lära sig varför det är viktigt att kunna hantera sin ekonomi.  Det är inte alltid lätt- allt från att fixa första jobbet, starta eget företag eller förstå hur bank och ekonomi fungerar i Sverige. Hamnar man lite fel från början kan det bli onödigt tufft.

Frågorna kring ekonomi och bank är många. Vi vill hjälpa till att besvara dem. Därför erbjuder vi alla skolor och organisationer möjligheten att boka in oss för en kostnadsfri och varumärkesneutral föreläsning.

HUR FUNKAR DET?
Våra föreläsningar tar ca 1,5-2h och hålls av Nordeas utbildade medarbetare. Under föreläsningen ges åhörarna möjlighet till att analysera och reflektera kring olika tankeställningar. Ekonomipejl erbjuds för såväl mindre grupper som större sällskap, i lektionssalen eller aulan. Det är upp till er! Vi besöker er gärna även under branschdagar och arbetsmarknadsdagar.

Ekonomipejl finns i tre olika varianter:

  • Ekonomipejl Privatekonomi Nivå 1 (målgrupp 12-15 år) och Nivå 2 (målgrupp 16 år och uppåt). Privatekonomi tar avstamp i läroplanen i samhällskunskap och hemkunskap och har fokus på lån, sparande och budget. Vi pratar bl.a. om vad man kostar som ungdom varje år och vikten av ett hållbarhetstänk i sin ekonomi och vardag.
  • Ekonomipejl Starta Eget som riktar sig till de som är intresserade av att starta eget företag, ex KY utbildningar, unga entreprenörer och praktiska gymnasieprogram. Vi går bland annat igenom skatt, moms och hur man ska tänka inför uppstarten av sitt företag.
  • Ekonomipejl Så funkar bank och ekonomi i Sverige som vänder sig tillnysvenskar för att ge en stadig grundlig information med stort utrymme för frågor och stöd. Föreläsningen är grundläggande och ger en insikt i banksystemet och finanssektorn i Sverige. Vi tar bland annat upp hur man blir bankkund,  varför banken ställer frågor vid deras besök. Vi går även igenom, Mobilt Bank ID och Swish och vilka produkter som är vanliga bland svenska bankkunder.

HUR BOKAR JAG EN FÖRELÄSNING?
Ni anmäler till oss genom att klicka på länken här >>
Här anger ni ert namn, telefonnr och skola så kontaktar vi er. Tillsammans bestämmer vi vilken typ av föreläsning som passar för er och målgruppen. Har ni några speciella önskemål försöker vi tillgodose dem. Välkommen!