Blog

Nyhetsbrev #80, Nytt Läsår – Nya SYV-Tag!

07 augusti 2018,   By ,   0 Comments
Hoppas du haft en härlig sommar och är laddad för ett läsår fyllt av nya SYV-tag och möjligheter!
Under sommaren har vi stuvat om lite på SYV.nu. Inga stora förändringar, nyhets/temabreven ligger nu på förstasidan så det är bara att scrolla om du har missat något eller vill gå tillbaka och läsa. Direktlänkar till bra SYV-material hos externa aktörer hittar du under “Länkar”.

Passa på – Hitta nytt SYV-material
Passa på att kika in på SYV.nu och fundera över vad som kan vara användbart för dig, din skola, dina elever & lärare under terminen och läsåret. Beställ hem material, rapporter, kolla användbara filmer, boka föreläsare & skolambassadörer, börja prenumerera på några nyhetsbrev och varför inte följa några som särskilt intresserar dig i sociala medier. Inspireras av allt material som finns och använd det på något sätt som passar dina elever!
 

Lästips – Ny rapport om studie- och yrkesvägledning 
Riksdagen utbildningsutskott har gjort en uppföljning av arbetet med studie- och yrkesvägledning I grund- och gymnasieskolan för att få kunskap om hur verksamheten fungerar. Rapporten kom nu under sommaren och är intressant läsning!

Ständigt återkommande är ex vikten av att analysera “elevernas behov av studie- och yrkesvägledning” och anpassa verksamheten därefter. Även att följa upp för att undersöka om de insatser som genomförts har fungerat på det sätt som man tänkt..

En fråga att ständigt ställa sig och reflektera över – Vilken effekt har SYV-processen på vår skola, vilken effekt har den på elevernas lärande? Gör vi “rätt” grejer.. Rapporten finns att ladda ner här >>

 

Sprid gärna nyhetsbrevet
Tipsa gärna dina kollegor om nyhetsbrevet så de också kan hänga med från början av läsåret, det kommer mycket matnyttigt!

 

Önskar en riktigt bra terminsstart & trevlig läsning
Gabriella Holm