Blog

Nyhetsbrev #81, Vårt Samhälle Och Yrken Inom Handel

10 augusti 2018,   By ,   0 Comments
Vårt samhälle och yrken inom handel
Ung Företagsamhets läromedel Vårt samhälle är reviderat och moderniserat. Med nya illustrationer och övningar är det nu ännu roligare att arbeta med entreprenörskap och yrken i grundskolans tidigare årskurser

 

Genom läromedlet får eleverna lära sig vad ett samhälle är med inriktning på demokrati och ekonomi. De får öva sig i att fatta beslut och utveckla sin förståelse för yrken, lön, skatt och hur pengar cirkulerar i samhället.

Vårt samhälle har fått en ansiktslyftning men nya fina illustrationer, nya övningar och en ny moderniserad bild över samhället. I modul 4 får eleverna lära sig skillnaden mellan privat och offentlig sektor. De får även förståelse för vad skatt är, varför vi betalar skatt och vad den går till. I tilläggsaktiviteten Produktens väg till handeln får eleverna genom filmer lära känna yrken inom handeln och sedan reflektera över sina förmågor i ett elevhäfte. Produktens väg till handeln är framtaget tillsammans med Handelsrådet.

Vårt samhälle består av en låda med material för en klass på 30 elever, samt lärarhandledning. Till läromedlet finns även flera tilläggsaktiviteter som En robot i vårt samhällePengarnas väg i samhället och Produktens väg till handelnVårt samhälle finns att köpa  i vår webbshop som du hittar när du registrerat dig på ungforetagsamhet.se Där hittar du även de kostnadsfria tilläggsaktiviteterna och övningarna.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievment. Ung Företagsamhet har tre läromedel för grundskolan Vårt samhälle, Se möjlighterna och Min framtid och ekonomi samt utbildningen UF-företagande på gymnasiet. Dessutom finns ett alumninätverk bestående av före detta UF-företagare.