Blog

Nyhetsbrev #86, Byggnadsplåtslagare och ventilationsmontör – två yrken med en lysande framtid!

03 september 2018,   By ,   0 Comments
Byggnadsplåtslagare och ventilationsmontör – två yrken med en lysande framtid!

Bli plåtslagare – alltid strålande utsikter!
Plåtslageribranschen söker med ljus och lykta efter fler händiga och kreativa ungdomar lämpade för att lära sig utföra mästerverk på tak och fasader. Variationen i yrket är stor, allt ifrån jobb på villatak i stålplåt till att täcka ett kulturhistoriskt kyrktorn i koppar. Montering av regnvattensystem och säkerhetsanordningar, målning, rengöring och snöskottning av taken samt tilläggsisolering kan också ingå i arbetet. Ofta utförs arbetet på höga höjder. Kanske har just Du framtidens hantverksmästare bland dina elever?

På vår hemsida kan du läsa mer om yrket, lön och karriär, göra ”Plåtslagartestet” och ”Verktygstestet” m.m. Där finns också kontaktuppgifter till oss på PVF.

 

Bli ventilationsmontör – frisk luft och energismarta byggnader!
Även ventilationsbranschen är på jakt efter fler duktiga montörer till ett yrke där utvecklingen går fort framåt och framtiden ser ljus ut. Ventilationsmontören är något av en problemlösare som får jobba med tillverkning, montering och skötsel av alla delar i en ventilationsanläggning. Så gillar man att både använda hjärnan och jobba praktiskt är det här ett toppenyrke. Ventilation är dessutom ett område där möjligheterna att specialisera sig eller bredda sig är mycket stora.

På vår hemsida kan du läsa mer om yrket, lön och karriär, göra ”Ventmontörtestet” och ”Verktygstestet” m.m. Där finns också kontaktuppgifter till oss på PVF.

 

Kära Syv – En liten film om skolans dolda hjältar
Nu när höstterminen är igång vill PVF (plåtslageri- och ventilationsbranschen) passa på att sprida ett stort TACK till alla er som vägleder våra elever genom deras yrkes- och framtidsval!

Vi vet nämligen att Studie- och yrkesvägledare hjälper Sveriges ungdomar att hitta rätt i livet, varje dag. Detta är en hyllning till er!