Blog

Nyhetsbrev #5 Höstevents för elever & distanskurs i ”ivägledning”!

07 september 2016,   By ,   0 Comments
Runt om i landet anordnas det under läsåret regionala och lokala arbetsmarknadsdagar och mässor där elever kan delta och få inspiration, information och ny kunskap inför sina gymnasie- och eftergymnasiala val. Passa på att höja kvaliteten på dessa elevbesök genom att för- och efterarbeta dem ordentligt i skolan, gärna kopplat till olika ämnen.

Låt eleverna reflektera över besöket så det verkligen bidrar in i det medvetna, underbyggda valet.

Nedan några större events, kolla in möjligheter för din skola att delta. Även ett tips på distanskurs för vägledare kring konsten att vägleda sina sökande före, under och efter en utlandsperiod.

Trevlig läsning, Gabriella Holm

Euroskills
Euroskills 1-3 december i Göteborg, Evenemanget vill visa yrkesutbild-ningens möjligheter till arbete, eget företagande, fortsatta studier och individuell utveckling.
Skolanmälan är öppen,
fri entré.

Läs mer här >>

Saco studentmässor
Saco studentmässor är Sveriges största forum för studieval efter gymnasiet. Boka biljetter till Saco- mässorna senast 10 november för att betala skolpris.
Stockholm 17-18 nov.
Malmö 24 nov.

Läs mer här >>

Euroguidance
Euroguidance håller en distanskurs för vägledare i ”ivägledning”, om att väg-leda inför, under och efter en utlandsvistelse. Start 10 oktober. Anmäl digsenast 16 september.

Läs mer här >>