Blog

Nyhetsbrev #7 Yrkesprogram = jobb! 

24 september 2016,   By ,   0 Comments
Många branscher och arbetsplatser vittnar om att de har svårt att hitta personal med rätt utbildning & kompetens, det verkar inte vara brist på jobb just nu…

Exempelvis står motorbranschen står inför ett växande rekryteringsbehov, bara inom de närmsta tre åren behövs 5500 personer rekryteras, enligt en färsk rapport.

Ett svar på det har blivit att branschen själva tar ansvar för utbildningen och kopplar den direkt till de egna verkstäderna. Mekonomen Group, öppnar höstterminen 2017 två egna gymnasieutbildningar, i Lund och i Stockholm. Den nya utbildningen sker i samverkan med friskolekoncernen Lärande i Sverige. Spännande samverkan!

Bussbranschen konstaterar att det kommer pensioneras 3000 bussförare de närmaste åren och byggbranschen står inför en byggboom. Yrkesprogrammen ger massor av möjligheter – Kolla 3 bra sajter nedan!

Trevlig läsning, Gabriella Holm

Bilproffs
Bilproffs är motor-branschens utmärkta sajt om yrken, utbildningar, karriär. Nytt för i år är en lektionsmodell för grundskolan, som synliggör branschens yrken, kopplad till lgr-11
– centralt innehåll, passar lärarna i Svenska, SO, Teknik = SYV i vid bemärkelse. Eleverna kan också möta motor-branschens inspira-törer på Framtidstågets turné ht-16!

Läs mer här >>

Bussbranschen
Bussbranschen har precis nylanserat sin sajt Bli Bussförare, snygg och responsivEn tydlig uppdelning i tre teman Så blir du bussförare – Bussförare berättar – SYV/Arbetsförmedlare. Karriärvägar, filmer, trycksaker att beställa samt bra egenskaper för bussförare.

Läs mer här >>

Byggarecom är en verksamhet inom
Sveriges byggindustrier.
Vill du veta mer om byggbranschen, yrken och utbildningar? Välkommen till sajten och kika gärna under ”för skolor” för att hitta extra matnyttiga saker. Vill eleverna göra studiebesök? Här finns till exempel information och checklistor för besök på byggföretag.
Kontaktuppgifter till branschen om det är något du saknar eller undrar över!

Läs mer här >>