Om syv.nu

syv.nu samlar och sprider branschers, organisationers, myndigheter, utbildningsanordnare och företags material och initiativ som vänder sig till skolans studie- och yrkesvägledning. Information, inspiration, tips, events, och idéer som riktar sig till studie- och yrkesvägledare, lärare, övrig skolpersonal och elever. 

Studie- och yrkesvägledning är Hela skolans ansvar och eleverna ska få vägledning kontinuerligt genom sina skolår i syfte att kunna göra väl underbyggda och medvetna gymnasie- och eftergymnasiala val. 

syv.nu vill underlätta för skolor att få tillgång till och hitta information, inspiration, tips och idéer från aktörer utanför skolan i syfte att öka kvaliteten, öka samverkan och berika just sin skolas/verksamhets studie- och yrkesvägledning. 

syv.nu vill underlätta för externa aktörer att nå skolan.

syv.nu vill med andra ord öka samverkan skola – arbetsliv/omvärld, underlätta skolors omvärldsbevakning och kommunikationen mellan externa aktörer och skolan. 

Nyhetsbrev & direktlänkar
syv.nu kommunicerar via ett nyhets- temabrev som kommer ut löpande under året. För att få nyhetsbrevet är det bara att skriva in sin e-post under ”Prenumerera nyhetsbrev”. Under ”Länkar” hittar du direktlänkar till branscher, organisationer, myndigheter och företag som har bra SYV-material och verkligen vill samverka med och stötta skolan!

Frågor – funderingar? Tveka inte att ta kontakt!