Vad händer om jag inte betalar mina räkningar? Vilka olika sparformer finns det och varför ska jag spara? Vad är skillnaden mellan ett betalkort och ett kreditkort? Varför tar bankerna bort kontanterna och vad är ränta egentligen?
Funderingarna kring ekonomi är många. Vi vill hjälpa till att besvara så många som möjligt. Därför erbjuder Nordea alla att ta del av Ekonomipejl.
Ekonomipejl är en varumärkesneutral och kostnadsfri utbildning med fokus på ekonomi som främst riktar sig till ungdomar i åldern 12-18. Vi kan också hålla en grundläggande genomgång till nysvenskar samt en anpassad genomgång för förstagångs entreprenörer.
HUR FUNKAR DET?
Våra föreläsningar tar ca 1,5-2h och hålls av Nordeas utbildade medarbetare. Under föreläsningen ges åhörarna möjlighet till att analysera och reflektera kring olika tankeställningar. Ekonomipejl erbjuds för såväl mindre grupper som större sällskap, i lektionssalen eller aulan. Det är upp till er! Vi besöker er gärna även under branschdagar och arbetsmarknadsdagar.
Ekonomipejl finns i tre olika varianter:
- Ekonomipejl Privatekonomi Nivå 1 (målgrupp 12-18 år) och Nivå 2 (målgrupp 16 år och uppåt). Privatekonomi tar avstamp i läroplanen i samhällskunskap och hemkunskap och har fokus på lån, sparande och budget. Vi pratar bl.a. om vad man kostar som ungdom varje år och vikten av ett hållbarhetstänk i sin ekonomi och vardag.
- Ekonomipejl Starta Eget som riktar sig till de som är intresserade av att starta eget företag, ex KY utbildningar, unga entreprenörer och praktiska gymnasieprogram. Vi går bland annat igenom skatt, moms och hur man ska tänka inför uppstarten av sitt företag.
- Ekonomipejl Så funkar bank och ekonomi i Sverige som vänder sig till nysvenskar för att ge en stadig grundlig information med stort utrymme för frågor och stöd. Föreläsningen är grundläggande och ger en insikt i banksystemet och finanssektorn i Sverige. Vi tar bland annat upp hur man blir bankkund, varför banken ställer frågor vid deras besök. Vi går även igenom, Mobilt Bank ID och Swish och vilka produkter som är vanliga bland svenska bankkunder.
Förra året träffade vi 17000 elever och vi vill gärna träffa fler under 2017.
Boka en föreläsning med oss genom att klicka här!